lunes, 26 de octubre de 2009

Discurs de Quim Monzó a la fira de Frankfurt


·De que tracta el discurs sobre Quim Monzó?

Ell el vol enfocar cap a un discurs que no sigui com el de sempre. Un discurs plé de contguts enriquits, osigui, que siguin interesants i que la gent tingui curiositat de saber que dira després de cada paraula, però tampoc massa pesat perque sino es fa com buit, deixes d'escoltar i t'en vas a altres temes que no venen a compte.

Ell destaca sobretot la gran impressió al rebre la seva carta d'invitació a la fira del llibre de Frankfurt (2007). Explica els dubtes que va tenir per decidir la seva asisténcia com a representant de la cultura catalana a la fira, però, sempre ho farà en tercera persona pero referin-se a ell mateix.

Destaca la seva forma d'explica com hauria de ser un discurs, si tinguessim de parlar de la literatura catalana de manera que expliquesim el seu origen (Ramón Llull l'introductor als seus poemes el català actual al segle XII). Després cita tots els autors de la literatura catalana més destacats aqui, per altre banda diu que aqui no podria fer un discurs sobre això, perque potser es faria pesat anomenar a gent que gairebé per a la gran majoria de espectadors no son coneguts, com: Mercé Rodureda, Josep Plà, Joan Sala, Joan Maragall, J.B.Foix, Joan Brossa, Joanot Martorell, Narcís Oller, etc...

Parla sobre la gran complicació dels escriptors, cita't amb paraules textuals " el escriptors tenen els cervell massa complicat ", però a l'hora de fer un discurs sempre comensen per la seva cultura propia explicat motl obertament i ell no volia pàs encamina-lo com a qualsevol altre (el discurs). Esmenta una part de l'història de Catalunya com a primer lloc amb parlament.

Quasi al final del discurs anomena un traballengues que va recitar Dalí en una parodia de discurs militar, com si fós un poema perque rimava.

Finalitza amb la descripció d'un discurs polític. No cal dir res concret en un discurs, sino el politics no el tindiren plé de paraules comodins que l'únic que fan es guanyar punts per destacar i quedar per sobre de l'altre. Ell volia una cosa diferent, una cosa com la que ell mateix a presentat a la fira de Frankfurt.


·Quina és la meva opinió sobre el discurs en general?

Per part meva crec que ha enfocat el discurs cap a una altre banda, on nosaltres no estem acostumats a veure-ho. Nosaltres estem acustumats a la televisió, discursus de polítics i fins i tot del programes del cor. Però crec que Quim Monzó a sigut molt original a l'hora de presentar-se a ell i a la nostre llengua a la fira de Frankfurt.

L'únic inconvenitent que he trobat, i que ell mateix ha esmentat en algun moment del video, a sigut la manera o costum de parlar un escriptor que, segons ell, no està acostumat a fer discursos d'aquest tipus i menys a un public tan selecte com el de la fira del llibre, vull dir la forma de parlar, era massa ràpida, i en alguns llocs s'entrabancava. Però la meva opinió es positiva.


EL VIDEO EL PODRÁS VEURE A:

1 comentario:

  1. Reflexió molt personal i ben argumentada, però hem de corregir els erros ortogràfics.

    ResponderEliminar